Geschiedenis Drakenburg
 

 

Ooit een volkshogeschool nu een centrum voor gastvrijheid, het landgoed Drakenburg heeft een rijke geschiedenis.

Stichting Drakenburg werd in 1928 opgericht door Jan Beerends (1898-1978) als een katholieke volkshogeschool. De missie van de stichting was scholing te bieden aan de (kans)arme mensen.
 
Eind jaren 90 van de vorige eeuw werd Drakenburg een conferentiecentrum. In 2010 vond een uitbreiding plaats in de vorm van het bijgebouw De Schaapskooi. Niet veel later werd de oorspronkelijke oostvleugel van het hoofdcomplex afgebroken en met toevoeging van een extra verdieping weer opgebouwd.

De moderne missie van Stichting Drakenburg is het gebouw en het landgoed in stand houden, En een unieke plek te bieden voor persoonlijke ontmoeting en die ontmoeting op een professionele en gastvrije manier te ondersteunen. Zo kunnen onze gasten optimaal genieten.

Gastvrij Drakenburg
 

 

Sedert 1999 bedient Conferentiecentrum Drakenburg de zakelijke markt op zijn wenken en sinds 2015 doen wij vanwege de toenemende vraag tevens dienst als exclusieve plek voor speciale gelegenheden in de privesfeer. Gastvrij Drakenburg is een logische stap in de ontwikkeling van Drakenburg als evenementen-, congres- en vergaderlocatie. Een unieke plek waar je tot bezinning en ontwikkeling komt is uiteraard ook een plek die past bij de andere bijzondere momenten in het leven.


Drakenburg is een plek om het leven te vieren en te ondersteunen tijdens de cyclus van het leven. Een plek dichtbij en bekend waar je aandacht kunt geven aan wat op dat moment in jouw leven belangrijk is.

 

 


 

 

De spiraal als symbool
 

 

De spiraal is één van de oudste spirituele symbolen. Het is het symbool van geboorte en wedergeboorte, van leven en verbinden, van loslaten van het vertrouwde en weer herboren worden. De beweging van het symbool toont het proces van verdieping en groei. Als kosmisch symbool is de spiraal daarom de vorm van groei en leven.

De stenen spiraal staat vlak bij onze wensboom. U ziet de vorm grafisch terug in ons logo.